Gentoo Logo
Gentoo Spaceship




Note: Due to technical difficulties, the Archives are currently not up to date. GMANE provides an alternative service for most mailing lists.
c.f. bug 424647
List Archive: gentoo-alt
Navigation:
Lists: gentoo-alt: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Headers:
To: gentoo-alt@g.o
From: "Fabrizio Listello" <flistello@...>
Subject: Re: [prefix][solaris] shell problem in portage/configure
Date: Thu, 19 Apr 2007 16:33:20 +0200
I've found another similar (?) shell problem during compiling of MPlayer.
[...]
>>> Compiling source in
/opt/gentoo/var/tmp/portage/media-video/mplayer-1.0_rc1-r2/work/MPlayer-1.0rc1
...
 * QA Notice: USE Flag 'ppc64' not in IUSE for media-video/mplayer-1.0_rc1-r2
Detected operating system: SunOS
Detected host architecture: i386
Checking for i386-pc-solaris2.11-gcc version ... 4.1.2, ok
[...]
Checking for tga ... no
Checking for DirectFB ... ./configure: syntax error at line 3756:
`_dfb_version=$' unexpected

[...]

And this is the line with the problem:
3756:     _dfb_version=$(dfb_version $_dfb_major $_dfb_minor $_dfb_micro)

The mplayer configure script uses /bin/sh which is the Bourne shell
and not Bourne-again shell.
I'm proposing to patch the "configure" script with a single line in
ebuild unpack function:

--- mplayer-1.0_rc1-r2.ebuild.mio       2007-04-19 16:33:28.545169753 +0200
+++ mplayer-1.0_rc1-r2.ebuild   2007-04-19 16:32:20.262831061 +0200
@@ -131,5 +131,5 @@
 SLOT="0"
 LICENSE="GPL-2"
-KEYWORDS="~amd64 ~ia64 ~ppc-macos ~x86 ~x86-macos ~x86-solaris"
+KEYWORDS="~amd64 ~ia64 ~ppc-macos ~x86 ~x86-macos"

 pkg_setup() {
@@ -204,8 +204,4 @@
        sed -i -e "s:-O4:-O4 -D__STDC_LIMIT_MACROS:" configure

-       # Solaris /bin/sh fix
-       if [[ ${CHOST} == *-solaris* ]] ; then
-               sed -e "s:^#!.*/bin/sh:#!${EPREFIX}/bin/sh:" -i configure
-       fi
 }


On 4/14/07, Fabian Groffen <grobian@g.o> wrote:
> On 12-04-2007 13:15:08 +0200, Michael Haubenwallner wrote:
> > On Thu, 2007-04-12 at 12:39 +0200, Fabian Groffen wrote:
> > > On 12-04-2007 10:25:46 +0200, Michael Haubenwallner wrote:
> > > > Hi,
> > > >
> > > > with solaris /bin/sh, this does not work:
> > > >     echo 1 | grep -E ^[[:digit:]]+$
> > >
> > > I guess this is Solaris <10?
> >
> > exactly, Thanks.
>
> I fixed this one or two days ago.  If it's not in the latest portage,
> then it'll be in the portage that I'll roll out today.
>
> --
> Fabian Groffen
> Gentoo on a different level
>
> --
> gentoo-alt@g.o mailing list
>
>


-- 

FList
-- 
gentoo-alt@g.o mailing list


Replies:
Re: [prefix][solaris] shell problem in portage/configure
-- Michael Haubenwallner
References:
[prefix][solaris] shell problem in portage/configure
-- Michael Haubenwallner
Re: [prefix][solaris] shell problem in portage/configure
-- Fabian Groffen
Re: [prefix][solaris] shell problem in portage/configure
-- Michael Haubenwallner
Re: [prefix][solaris] shell problem in portage/configure
-- Fabian Groffen
Navigation:
Lists: gentoo-alt: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Previous by thread:
Re: [prefix][solaris] shell problem in portage/configure
Next by thread:
Re: [prefix][solaris] shell problem in portage/configure
Previous by date:
Re: AIX: libiconv issues still ?
Next by date:
Re: [prefix][solaris] shell problem in portage/configure


Updated Jun 17, 2009

Summary: Archive of the gentoo-alt mailing list.

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2013 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.