Gentoo Archives: gentoo-amd64

From: Tres Melton <tres@××××××××××.com>
To: gentoo-amd64@l.g.o
Subject: Re: [gentoo-amd64] emerge + libraries
Date: Tue, 12 Jul 2005 14:11:59
Message-Id: 1121177436.808.405.camel@thor.tres.org
In Reply to: Re: [gentoo-amd64] emerge + libraries by Zac Medico
On Tue, 2005-07-05 at 22:18 -0700, Zac Medico wrote:
> Tres Melton wrote: > > Yesterday I had a situation that required me to run revdep-rebuild, and > > after a number of runs + some manual emerges I got: > > > > thor:/home/tres # rm /root/.revdep-rebuild*.?_* ; revdep-rebuild > > rm: cannot remove `/root/.revdep-rebuild*.?_*': No such file or > > directory > > > > Checking reverse dependencies... > > Packages containing binaries and libraries broken by any package update, > > will be recompiled. > > > > Collecting system binaries and libraries... done. > > (/root/.revdep-rebuild.1_files) > > > > Collecting complete LD_LIBRARY_PATH... done. > > (/root/.revdep-rebuild.2_ldpath) > > > > Checking dynamic linking consistency... > > broken /usr/kde/3.3/lib/kde3/kio_http.so (requires libcom_err.so.3) > > broken /usr/kde/3.3/lib/kde3/noatunblurscope.so (requires > > libdirectfb-0.9.so.21 libfusion-0.9.so.21 libdirect-0.9.so.21) > > done. > > (/root/.revdep-rebuild.3_rebuild) > > > > Assigning files to ebuilds... done. > > (/root/.revdep-rebuild.4_ebuilds) > > > > Evaluating package order... done. > > (/root/.revdep-rebuild.5_order) > > > > Dynamic linking on your system is consistent... All done. > > thor:/home/tres # > > > > The original problem happened when Evolution couldn't find > > libcom_err.so.3 because it got nuked somewhere. I emerged the package > > that provides it (sys-libs/com_err) and then ran revdep-rebuild + a > > couple of manual emerges (ehtereal + DirectFB) and a re-run of > > revdep-rebuild and I got the exact same thing as listed above. > > revdep-rebuild is noticing two things with broken linking but doing > > nothing to rectify the situation. I re-emerged kdelibs and then re-ran > > revdep-rebuild but got the same messages. > > > > Any ideas on what to try now? > > > > version line from revdep-rebuild: > > # $Header: /var/cvsroot/gentoolkit/src/revdep-rebuild/revdep-rebuild,v > > 1.3 2004/01/07 12:21:21 karltk Exp $ > > > > > > Thanks, > > Try the latest revdep-rebuild from ~amd64 gentoolkit-0.2.1_pre4. Many others have experienced this problem: http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-348311-highlight-.html
Thanks for the link but I didn't find a solution. The new error is different and I'm open to suggestions but I'm taking this discussion to the forum you pointed me to: http://forums.gentoo.org/viewtopic-p-2567534.html#2567534 Thanks again,
> Zac
-- Tres -- gentoo-amd64@g.o mailing list