Gentoo Archives: gentoo-amd64

From: "Michal Žeravík" <michalz@×××××××.com>
To: gentoo-amd64@l.g.o
Subject: [gentoo-amd64] quake4 : SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
Date: Fri, 31 Mar 2006 14:38:13
Message-Id: 442D3E73.5090203@olomouc.com
Hi all,
i have problem running quake4 on my box:
xorg-6.8.2, latest nvidia drivers.
getting:
--------------- R_InitOpenGL ----------------
Initializing SDL subsystem
Loading GL driver 'libGL.so.1' through SDL
WARNING: SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
Initializing SDL subsystem
Loading GL driver 'libGL.so.1' through SDL
WARNING: SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
--------------- BSE Shutdown ----------------
---------------------------------------------
WARNING: rvServerScanGUI::Clear() - invalid scanGUI

idRenderSystem::Shutdown()
Sys_Error: Unable to initialize OpenGL

here is visual part of glxinfo:
   visual  x  bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer  ms  cav
 id dep cl sp sz l  ci b ro  r  g  b  a bf th cl  r  g  b  a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
0x23 16 tc  0 16  0 r  y  .  5  6  5  0  0 16  0  0  0  0  0  0 0 None
0x24 16 tc  0 16  0 r  y  .  5  6  5  0  0 16  8 16 16 16  0  0 0 None
0x25 16 tc  0 24  0 r  y  .  5  6  5  8  0 16  8 16 16 16 16  0 0 None
0x26 16 tc  0 24  0 r  .  .  5  6  5  8  0 16  8 16 16 16 16  0 0 None
0x27 16 dc  0 16  0 r  y  .  5  6  5  0  0 16  0  0  0  0  0  0 0 None
0x28 16 dc  0 16  0 r  y  .  5  6  5  0  0 16  8 16 16 16  0  0 0 None
0x29 16 dc  0 24  0 r  y  .  5  6  5  8  0 16  8 16 16 16 16  0 0 None
0x2a 16 dc  0 24  0 r  .  .  5  6  5  8  0 16  8 16 16 16 16  0 0 None

from xorg.conf:
Section "Screen"
        Identifier "Screen0"
        Device     "Card0"
        Monitor    "Monitor0"
        DefaultDepth     16
        SubSection "Display"
                Depth    16
                Modes    "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
        EndSubSection
EndSection

thank you for your ideas..
Michal
-- 
gentoo-amd64@g.o mailing list

Replies

Subject Author
Re: [gentoo-amd64] quake4 : SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual Denis Solaro <dsolaro@××××××××××.com>