Gentoo Archives: gentoo-amd64

From: Clemente Aguiar <ca-lists@××××××××××××××××.pt>
To: gentoo-amd64@l.g.o
Subject: [gentoo-amd64] Some multimedia keys not working
Date: Wed, 05 Jan 2011 16:04:39
Message-Id: 1294241958.18513.6.camel@caguiar-gentoo.madeiratecnopolo.pt
I have a Microsoft Wireless Multimedia Keyboard 1.0A, and some of the
multimedia keys are not working in Gnome, for instance the "My
Documents", "My Images", "My Music), etc.

I see that there are definitions for these keys for microsoftmult
in /usr/share/X11/xkb/symbols/inet, however when I check the keyboard
settings with the following command it does not seem to be using them.

# setxkbmap -print -verbose 10
Setting verbose level to 10
locale is C
Applied rules from evdev:
rules:      evdev
model:      microsoftmult
layout:     pt
options:    grp:alts_toggle
Trying to build keymap using the following components:
keycodes:   evdev+aliases(qwerty)
types:      complete
compat:     complete
symbols:    pc+pt
+inet(evdev)+level3(ralt_switch_for_alts_toggle)+group(alts_toggle)
geometry:   pc(pc104)
xkb_keymap {
	xkb_keycodes  { include "evdev+aliases(qwerty)"	};
	xkb_types     { include "complete"	};
	xkb_compat    { include "complete"	};
	xkb_symbols   { include "pc+pt
+inet(evdev)+level3(ralt_switch_for_alts_toggle)+group(alts_toggle)"	};
	xkb_geometry  { include "pc(pc104)"	};
};

How do I configure this keyboard correctly?

Replies

Subject Author
[gentoo-amd64] Re: Some multimedia keys not working Duncan <1i5t5.duncan@×××.net>