Gentoo Logo
Gentoo Spaceship




Note: Due to technical difficulties, the Archives are currently not up to date. GMANE provides an alternative service for most mailing lists.
c.f. bug 424647
List Archive: gentoo-amd64
Navigation:
Lists: gentoo-amd64: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Headers:
To: gentoo-amd64@g.o
From: Tres Melton <tres@...>
Subject: Re: emerge + libraries
Date: Tue, 12 Jul 2005 08:10:36 -0600
On Tue, 2005-07-05 at 22:18 -0700, Zac Medico wrote:
> Tres Melton wrote:
> > Yesterday I had a situation that required me to run revdep-rebuild, and
> > after a number of runs + some manual emerges I got:
> > 
> > thor:/home/tres # rm /root/.revdep-rebuild*.?_* ; revdep-rebuild
> > rm: cannot remove `/root/.revdep-rebuild*.?_*': No such file or
> > directory
> > 
> > Checking reverse dependencies...
> > Packages containing binaries and libraries broken by any package update,
> > will be recompiled.
> > 
> > Collecting system binaries and libraries... done.
> >   (/root/.revdep-rebuild.1_files)
> > 
> > Collecting complete LD_LIBRARY_PATH... done.
> >   (/root/.revdep-rebuild.2_ldpath)
> > 
> > Checking dynamic linking consistency...
> >   broken /usr/kde/3.3/lib/kde3/kio_http.so (requires libcom_err.so.3)
> >   broken /usr/kde/3.3/lib/kde3/noatunblurscope.so (requires
> > libdirectfb-0.9.so.21 libfusion-0.9.so.21 libdirect-0.9.so.21)
> >  done.
> >   (/root/.revdep-rebuild.3_rebuild)
> > 
> > Assigning files to ebuilds... done.
> >   (/root/.revdep-rebuild.4_ebuilds)
> > 
> > Evaluating package order... done.
> >   (/root/.revdep-rebuild.5_order)
> > 
> > Dynamic linking on your system is consistent... All done. 
> > thor:/home/tres # 
> > 
> > The original problem happened when Evolution couldn't find
> > libcom_err.so.3 because it got nuked somewhere.  I emerged the package
> > that provides it (sys-libs/com_err) and then ran revdep-rebuild + a
> > couple of manual emerges (ehtereal + DirectFB) and a re-run of
> > revdep-rebuild and I got the exact same thing as listed above.
> > revdep-rebuild is noticing two things with broken linking but doing
> > nothing to rectify the situation.  I re-emerged kdelibs and then re-ran
> > revdep-rebuild but got the same messages.
> > 
> > Any ideas on what to try now?
> > 
> > version line from revdep-rebuild:
> > # $Header: /var/cvsroot/gentoolkit/src/revdep-rebuild/revdep-rebuild,v
> > 1.3 2004/01/07 12:21:21 karltk Exp $
> > 
> > 
> > Thanks,
> 
> Try the latest revdep-rebuild from ~amd64 gentoolkit-0.2.1_pre4.  Many others have experienced this problem: http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-348311-highlight-.html

Thanks for the link but I didn't find a solution.  The new error is
different and I'm open to suggestions but I'm taking this discussion to
the forum you pointed me to:

http://forums.gentoo.org/viewtopic-p-2567534.html#2567534

Thanks again,

> Zac
-- 
Tres

-- 
gentoo-amd64@g.o mailing list


References:
emerge + libraries
-- Tres Melton
Re: emerge + libraries
-- Zac Medico
Navigation:
Lists: gentoo-amd64: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Previous by thread:
Re: emerge + libraries
Next by thread:
Re: Re: Re: Incipient hardware failure?
Previous by date:
Re: 64-bit or 32-bit?
Next by date:
Re: 64-bit or 32-bit?


Updated Jun 17, 2009

Summary: Archive of the gentoo-amd64 mailing list.

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2013 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.