Gentoo Logo
Gentoo Spaceship




Note: Due to technical difficulties, the Archives are currently not up to date. GMANE provides an alternative service for most mailing lists.
c.f. bug 424647
List Archive: gentoo-amd64
Navigation:
Lists: gentoo-amd64: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Headers:
To: gentoo-amd64@g.o
From: Chris Smart <taskara@...>
Subject: Re: Root on Raid and LVM
Date: Sun, 02 Oct 2005 12:47:04 +1000
Chris S wrote:

> I've read about a new bootloader option, lvmraid, but I have yet to 
> try adding "lvmraid=/dev/md5" to grub's kernel line.
> However, it seems strange that the initrd is not picking up the raid 
> devices. 

This got me booting - but it is strange! The initrd still says that it 
can't find any software raid devices, but now it CAN find the lvm 
volumes and it boots all the way. Once I log in I see that I have all my 
raid devices started, and all the right things are mounted.

There is an issue however, that after it finds the lvm group and start 
booting, I get "rm - can't remove /sys/blah*" spewing across the screen 
for about 2 minutes, then it goes and boots just fine.

Has anyone heard of these issues?

I assume lvmraid option is new as I had this working without it 
previously. Perhaps Gentoo devs have changed the way all this works?

Cheers,
-c
-- 
gentoo-amd64@g.o mailing list


Replies:
Re: Root on Raid and LVM - Solved
-- Chris Smart
Re: Root on Raid and LVM
-- Florian D.
References:
Root on Raid and LVM
-- Chris S
Navigation:
Lists: gentoo-amd64: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Previous by thread:
Root on Raid and LVM
Next by thread:
Re: Root on Raid and LVM
Previous by date:
Re: Root on Raid and LVM
Next by date:
Re: Root on Raid and LVM - Solved


Updated Jun 28, 2012

Summary: Archive of the gentoo-amd64 mailing list.

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2013 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.