Gentoo Logo
Gentoo Spaceship




Note: Due to technical difficulties, the Archives are currently not up to date. GMANE provides an alternative service for most mailing lists.
c.f. bug 424647
List Archive: gentoo-amd64
Navigation:
Lists: gentoo-amd64: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Headers:
To: gentoo-amd64@g.o
From: Daiajo Tibdixious <daiajo@...>
Subject: Re: SOLVED Re: no sound in firefox java
Date: Mon, 1 Aug 2011 08:42:12 +1000
On 6/19/11, Daiajo Tibdixious <daiajo@...> wrote:
> On 6/19/11, Duncan <1i5t5.duncan@...> wrote:
>> Daiajo Tibdixious posted on Sun, 19 Jun 2011 13:48:23 +1000 as excerpted:
>>
>>> I installed pulseaudio, added the pulseaudio use flag, and rebuild with
>>> --newuse.
>>> I went thru <http://pulseaudio.org/wiki/PerfectSetup> logged out & in
>>> from kde,
>>> and got no sound at all.
>>> Rebooted and still no sound, in any application.

I removed all of the pulseaudio stuff and found snd_hda_intel giving
Unknown parameter `ac97_quirk'
which is an option I added to /etc/asound.conf
which some website had suggested. This was preventing the driver from loading
which was the cause of no sound at all.
Anyway, removing the option, rerunning alsaconf, I not only had all sounds back,
but the initial problem of java applets not having sound in firefox
has also gone.

So, not sure what caused the initial problem, however doing a whole
bunch of things to try to fix it, then removing them, seems to have
done the trick. :)


Navigation:
Lists: gentoo-amd64: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Previous by thread:
Re: Digest of gentoo-amd64@g.o issue 367 (13009-13035)
Next by thread:
Can't Emerge Thunderbird-5.0/6.0
Previous by date:
Re: Digest of gentoo-amd64@g.o issue 367 (13009-13035)
Next by date:
Can't Emerge Thunderbird-5.0/6.0


Updated Jun 28, 2012

Summary: Archive of the gentoo-amd64 mailing list.

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2013 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.