Gentoo Logo
Gentoo Spaceship




Note: Due to technical difficulties, the Archives are currently not up to date. GMANE provides an alternative service for most mailing lists.
c.f. bug 424647
List Archive: gentoo-amd64
Navigation:
Lists: gentoo-amd64: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Headers:
To: gentoo-amd64@g.o
From: Chris Smart <taskara@...>
Subject: Re: Root on Raid and LVM - Solved
Date: Sun, 02 Oct 2005 13:17:06 +1000
Chris Smart wrote:

> Has anyone heard of these issues?
>
> I assume lvmraid option is new as I had this working without it 
> previously. Perhaps Gentoo devs have changed the way all this works?

Further to this,  I re-emerged baselayout and added a few other things 
to grub.conf kernel line (along with the lvmraid entry), namely 
"gentoo=nodevfs udev".

Now when Gentoo boots I see what I was expecting - it no longer says 
"Scanning for Software Raid - Found None", now it says:
"Detected real_root as an md device, filling node."
Then it detects the LVM partitions and it's all good! Also no longer get 
the "rm /sys/blah*" errors.

Only one issue now, and that is that upon shutdown, Gentoo cannot stop 
/dev/md5 because it is in use.
Is there a fix for this? Perhaps in the order of the shutdown?

Cheers,
Chris
-- 
gentoo-amd64@g.o mailing list


References:
Root on Raid and LVM
-- Chris S
Re: Root on Raid and LVM
-- Chris Smart
Navigation:
Lists: gentoo-amd64: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Previous by thread:
Re: Re: Root on Raid and LVM
Next by thread:
Nvidia Update Problem
Previous by date:
Re: Root on Raid and LVM
Next by date:
Nvidia Update Problem


Updated Jun 04, 2012

Summary: Archive of the gentoo-amd64 mailing list.

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2013 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.