Gentoo Logo
Gentoo Spaceship




Note: Due to technical difficulties, the Archives are currently not up to date. GMANE provides an alternative service for most mailing lists.
c.f. bug 424647
List Archive: gentoo-desktop
Navigation:
Lists: gentoo-desktop: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Headers:
To: gentoo-desktop@g.o
From: Dale <dalek@...>
Subject: Re: net.eth0 problem
Date: Thu, 04 Jan 2007 16:47:48 -0600
maillists wrote:
> Hi,
>
> I have a desktop system and I just updated the system "emerge auvDN
> system" and after a bit of work finally got it done. However, now when I
> reboot, the init script for eth0 fails. The only way I can get
> networking to work is if I run "dhcpcd eth0" manually after it boots. As
> a result, sshd cant run at all.
>
> This is my error:
>
> bong rbragg # /etc/init.d/net.eth0 start
>  * Please make sure that /etc/conf.d/net has $ifconfig_ set
>  * (or $iface_ for old-style configuration)
>
> I have not chanted my "/etc/conf.d/net" file at all, and it looks
> good...
>
> Does anybody know what I should do to start down the path of fixing
> this?
>
> thanks
> rick
>
>
>
>   

I would try a etc-update first.  It looks like the configs have
changed.  If you did this already, it could be that the new programs
don't like the old config too. 

Just a thought.

Dale

:-)  :-)  :-)

-- 
www.myspace.com/dalek1967

-- 
gentoo-desktop@g.o mailing list


Replies:
Re: net.eth0 problem
-- maillists
Re: net.eth0 problem
-- Jean-Marc Beaune
References:
net.eth0 problem
-- maillists
Navigation:
Lists: gentoo-desktop: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Previous by thread:
Re: net.eth0 problem
Next by thread:
Re: net.eth0 problem
Previous by date:
Re: net.eth0 problem
Next by date:
Re: net.eth0 problem


Updated Jun 17, 2009

Summary: Archive of the gentoo-desktop mailing list.

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2013 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.