Gentoo Archives: gentoo-laptop

From: mail <lists@×××××.net>
To: gentoo-laptop@l.g.o
Subject: Re: [gentoo-laptop] thinkpad T43 boot problem
Date: Wed, 25 Apr 2007 14:17:46
Message-Id: 1177510514.11084.34.camel@bong.greenbuzz.net
In Reply to: Re: [gentoo-laptop] thinkpad T43 boot problem by Kamchybek Jusupov
Hi,

I think the problem is with my kernel.  my lspci says:

IDE interface: Intel Corp. 82801FBM (ICH6M) SATA Controller (rev 03)

I have kernel v2.6.19-gentoo-r5 

What do I need to select in my kernel configuration to make this work?

Thanks
Rick


On Wed, 2007-04-25 at 10:03 +0800, Kamchybek Jusupov wrote:
> Hi mail, > > deimos ~ # cat /boot/grub/menu.lst > timeout 5 > splashimage=(hd0,0)/boot/grub/splash.xpm.gz > title=Gentoo Linux 2006.1 > root (hd0,0) > kernel /boot/kernel-2.6.20-gentoo-r6_2 root=/dev/sda3 > video=vesafb:1280x800-32@60,mtrr,ywrap > splash=silent,fadein,theme:synack quiet CONSOLE=/dev/tty1 > > Also, attached my 2.6.20 kernel config file... Right now using Compaq > laptop, but config file was used from my previous thinkpad... > > > > On Tue, 24 Apr 2007 18:04:33 -0400 / mail wrote: > With a subject: [gentoo-laptop] thinkpad T43 boot problem > > > Hi, > > > > I am trying to set up a T43 with grub. > > > > I installed grub, set up the grub.conf file and it gets past the > > splash screen and starts to load devices, then a kernel panic: > > > > Cannot open root device "sda3" or unknown-block (2,0) > > > > This lapttop has sata drive I guess, I have the kernel sata driver > > loaded, and I have tried all kinds of various alternatives such as > > hda3, sda1, hda1, (hd0,0) etc... I know that the "root" is correct > > because the splash screen is fine. > > > > Does anybody have experience setting up grub on a T43? > > > > Thanks > > rick > > > > > >
-- gentoo-laptop@g.o mailing list

Replies

Subject Author
Re: [gentoo-laptop] thinkpad T43 boot problem Tedwardo Stine <ted.stine@×××××.com>