Gentoo Logo
Gentoo Spaceship




Note: Due to technical difficulties, the Archives are currently not up to date. GMANE provides an alternative service for most mailing lists.
c.f. bug 424647
List Archive: gentoo-laptop
Navigation:
Lists: gentoo-laptop: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Headers:
To: gentoo-laptop@g.o
From: mail <lists@...>
Subject: Ethernet not starting...
Date: Thu, 26 Apr 2007 09:11:24 -0400
Hi, I know this sounds bad, I must be missing something really easy
here. I can't seem to start my ethernet interface...

I have a Thinkpad T43
lspci shows: 
  Broadcom NetXtreme BCM5751M Gigabit PCI Express card 

I loaded the Tigon3 kernel module
dmesg shows:
   eth0: Tigon3... with a mac address

I have a simple setup in conf.d/net of just config_eth0= ( "dhcp" )
however, when I try to start it, I get the following error:

/etc/init.d/net.eth0 start, I get:
* Caching service dependencies ...                        [ ok ]
* Starting eth0
*   Bringing up eth0
*     dhcp
*       network interface eth0 does not exist
*       Please verify hardware or kernel module (driver)  [ !! ]


If I boot with a knoppix live CD, the Interface fires up fine, so I know
it is supported...

What am I missing?
Thanks!
rick



-- 
gentoo-laptop@g.o mailing list


Replies:
Re: Ethernet not starting...
-- Joaquim Quinteiro Uchoa
Navigation:
Lists: gentoo-laptop: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Previous by thread:
HD getting hosed upon boot...
Next by thread:
Re: Ethernet not starting...
Previous by date:
Re: HD getting hosed upon boot...
Next by date:
Re: Ethernet not starting...


Updated Jun 17, 2009

Summary: Archive of the gentoo-laptop mailing list.

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2013 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.