Gentoo Logo
Gentoo Spaceship




Note: Due to technical difficulties, the Archives are currently not up to date. GMANE provides an alternative service for most mailing lists.
c.f. bug 424647
List Archive: gentoo-laptop
Navigation:
Lists: gentoo-laptop: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Headers:
To: gentoo-laptop@g.o
From: mail <lists@...>
Subject: Re: Ethernet not starting...
Date: Thu, 26 Apr 2007 10:17:37 -0400
On Thu, 2007-04-26 at 10:35 -0300, Joaquim Quinteiro Uchoa wrote:
> If this instalation was used in another machine, or you have another net device,
> udev can be putting your broadcom as another number (eth2, ...)
> 
> Try
> ifconfig -a
> or
> ip addr
> to get all interfaces on your system
> 
> If the problem is the wrong id on eth, remove
> /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules
> 
> And udev will recreate automaticaly again.
> 
> 2007/4/26, mail <lists@...>:
> > Hi, I know this sounds bad, I must be missing something really easy
> > here. I can't seem to start my ethernet interface...
> >
> > I have a Thinkpad T43
> > lspci shows:
> >   Broadcom NetXtreme BCM5751M Gigabit PCI Express card
> >
> > I loaded the Tigon3 kernel module
> > dmesg shows:
> >    eth0: Tigon3... with a mac address
> >
> > I have a simple setup in conf.d/net of just config_eth0= ( "dhcp" )
> > however, when I try to start it, I get the following error:
> >
> > /etc/init.d/net.eth0 start, I get:
> > * Caching service dependencies ...                        [ ok ]
> > * Starting eth0
> > *   Bringing up eth0
> > *     dhcp
> > *       network interface eth0 does not exist
> > *       Please verify hardware or kernel module (driver)  [ !! ]
> >
> >
> > If I boot with a knoppix live CD, the Interface fires up fine, so I know
> > it is supported...
> >
> > What am I missing?
> > Thanks!
> > rick
> >
> >
> >
> > --
> > gentoo-laptop@g.o mailing list
> >
> >
> 
> 
> -- 
> []s
> Joaquim
> ------------------------------------------
>   (o_    Joaquim Quinteiro Uchoa
>  //\        Consultor Linux e EaD
>  U_/_    Linux User # 100534
> ------------------------------------------


That was it!
Thanks
rick




-- 
gentoo-laptop@g.o mailing list


Replies:
Re: Ethernet not starting...
-- Joaquim Quinteiro Uchoa
References:
Ethernet not starting...
-- mail
Re: Ethernet not starting...
-- Joaquim Quinteiro Uchoa
Navigation:
Lists: gentoo-laptop: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Previous by thread:
Re: Ethernet not starting...
Next by thread:
Re: Ethernet not starting...
Previous by date:
Re: Ethernet not starting...
Next by date:
Re: Ethernet not starting...


Updated Jun 17, 2009

Summary: Archive of the gentoo-laptop mailing list.

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2013 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.