Gentoo Logo
Gentoo Spaceship




Note: Due to technical difficulties, the Archives are currently not up to date. GMANE provides an alternative service for most mailing lists.
c.f. bug 424647
List Archive: gentoo-laptop
Navigation:
Lists: gentoo-laptop: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Headers:
To: gentoo-laptop@g.o
From: "Joaquim Quinteiro Uchoa" <joaquim.uchoa@...>
Subject: Re: Ethernet not starting...
Date: Thu, 26 Apr 2007 15:06:57 -0300
Good,

This took me a complete day recompiling kernel here, I was thinking
in problem with Xen or some package... Tried several options of kernel,
till found eth5 with ip addr... Looked in Google e found the answer in a
Gentoo forum.

One day lost and it was only a little file...

2007/4/26, mail <lists@...>:
> On Thu, 2007-04-26 at 10:35 -0300, Joaquim Quinteiro Uchoa wrote:
> > If this instalation was used in another machine, or you have another net device,
> > udev can be putting your broadcom as another number (eth2, ...)
> >
> > Try
> > ifconfig -a
> > or
> > ip addr
> > to get all interfaces on your system
> >
> > If the problem is the wrong id on eth, remove
> > /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules
> >
> > And udev will recreate automaticaly again.
> >
> > 2007/4/26, mail <lists@...>:
> > > Hi, I know this sounds bad, I must be missing something really easy
> > > here. I can't seem to start my ethernet interface...
> > >
> > > I have a Thinkpad T43
> > > lspci shows:
> > >   Broadcom NetXtreme BCM5751M Gigabit PCI Express card
> > >
> > > I loaded the Tigon3 kernel module
> > > dmesg shows:
> > >    eth0: Tigon3... with a mac address
> > >
> > > I have a simple setup in conf.d/net of just config_eth0= ( "dhcp" )
> > > however, when I try to start it, I get the following error:
> > >
> > > /etc/init.d/net.eth0 start, I get:
> > > * Caching service dependencies ...                        [ ok ]
> > > * Starting eth0
> > > *   Bringing up eth0
> > > *     dhcp
> > > *       network interface eth0 does not exist
> > > *       Please verify hardware or kernel module (driver)  [ !! ]
> > >
> > >
> > > If I boot with a knoppix live CD, the Interface fires up fine, so I know
> > > it is supported...
> > >
> > > What am I missing?
> > > Thanks!
> > > rick
> > >
> > >
> > >
> > > --
> > > gentoo-laptop@g.o mailing list
> > >
> > >
> >
> >
> > --
> > []s
> > Joaquim
> > ------------------------------------------
> >   (o_    Joaquim Quinteiro Uchoa
> >  //\        Consultor Linux e EaD
> >  U_/_    Linux User # 100534
> > ------------------------------------------
>
>
> That was it!
> Thanks
> rick
>
>
>
>
> --
> gentoo-laptop@g.o mailing list
>
>


-- 
[]s
Joaquim
------------------------------------------
  (o_    Joaquim Quinteiro Uchoa
 //\        Consultor Linux e EaD
 U_/_    Linux User # 100534
------------------------------------------
-- 
gentoo-laptop@g.o mailing list


References:
Ethernet not starting...
-- mail
Re: Ethernet not starting...
-- Joaquim Quinteiro Uchoa
Re: Ethernet not starting...
-- mail
Navigation:
Lists: gentoo-laptop: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Previous by thread:
Re: Ethernet not starting...
Next by thread:
gnome session sometimes dies w/o warning...
Previous by date:
Re: Ethernet not starting...
Next by date:
gnome session sometimes dies w/o warning...


Updated Jun 17, 2009

Summary: Archive of the gentoo-laptop mailing list.

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2013 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.