Gentoo Logo
Gentoo Spaceship




Note: Due to technical difficulties, the Archives are currently not up to date. GMANE provides an alternative service for most mailing lists.
c.f. bug 424647
List Archive: gentoo-laptop
Navigation:
Lists: gentoo-laptop: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Headers:
To: gentoo-laptop@g.o
From: mail <lists@...>
Subject: Re: thinkpad T43 boot problem
Date: Wed, 25 Apr 2007 13:37:09 -0400
OK, I was missing one of them so now i'm past that, but now right after
the boot splash and a few other device things, the screen goes crazy
really fast and all I can make out is something about ReiserFS: sda3:
warning... it goes way to fast to read... only thing I can do is ctl,
alt, del... 

getting there!
rick


On Wed, 2007-04-25 at 11:32 -0400, Tedwardo Stine wrote:
> well i know you at least have ata support CONFIG_ATA
> 
>   │
> Location:                                                                       
>   │     -> Device
> Drivers                                                                           
>   │       -> Serial ATA (prod) and Parallel ATA (experimental)
> drivers                
>   │   Selects: SCSI   
> 
> then the next option needed for for ahci sata support CONFIG_SATA_AHCI
> 
>   │
> Location:                                                                 
>   │     -> Device
> Drivers                                                                                   
>   │       -> Serial ATA (prod) and Parallel ATA (experimental)
> drivers                   
>   │         -> ATA device support (ATA [=y]) 
> 
> and finally CONFIG_ATA_PIIX for the intel ich support (2 options below
> the AHCI SATA)
> 
>   │   Location:                             
>   │     -> Device
> Drivers                                                                                 
>   │       -> Serial ATA (prod) and Parallel ATA (experimental)
> drivers         
>   │         -> ATA device support (ATA [=y])
> 
> that should take care of it
> 
> On 4/25/07, mail <lists@...> wrote:
>         Hi,
>         
>         I think the problem is with my kernel.  my lspci says:
>         
>         IDE interface: Intel Corp. 82801FBM (ICH6M) SATA Controller
>         (rev 03)
>         
>         I have kernel v2.6.19-gentoo-r5
>         
>         What do I need to select in my kernel configuration to make
>         this work? 
>         
>         Thanks
>         Rick
>         
>         
>         On Wed, 2007-04-25 at 10:03 +0800, Kamchybek Jusupov wrote:
>         > Hi mail,
>         >
>         > deimos ~ # cat /boot/grub/menu.lst
>         > timeout 5
>         > splashimage=(hd0,0)/boot/grub/splash.xpm.gz 
>         > title=Gentoo Linux 2006.1
>         > root (hd0,0)
>         > kernel /boot/kernel-2.6.20-gentoo-r6_2 root=/dev/sda3
>         > video=vesafb:1280x800-32@60,mtrr,ywrap
>         > splash=silent,fadein,theme:synack quiet CONSOLE=/dev/tty1 
>         >
>         > Also, attached my 2.6.20 kernel config file... Right now
>         using Compaq
>         > laptop, but config file was used from my previous
>         thinkpad...
>         >
>         >
>         >
>         > On Tue, 24 Apr 2007 18:04:33 -0400 / mail wrote: 
>         > With a subject: [gentoo-laptop] thinkpad T43 boot problem
>         >
>         > > Hi,
>         > >
>         > > I am trying to set up a T43 with grub.
>         > >
>         > > I installed grub, set up the grub.conf file and it gets
>         past the
>         > > splash screen and starts to load devices, then a kernel
>         panic:
>         > >
>         > > Cannot open root device "sda3" or unknown-block (2,0)
>         > >
>         > > This lapttop has sata drive I guess, I have the kernel
>         sata driver 
>         > > loaded, and I have tried all kinds of various alternatives
>         such as
>         > > hda3, sda1, hda1, (hd0,0) etc...  I know that the "root"
>         is correct
>         > > because the splash screen is fine.
>         > >
>         > > Does anybody have experience setting up grub on a T43?
>         > >
>         > > Thanks
>         > > rick
>         > >
>         > >
>         > >
>         
>         --
>         gentoo-laptop@g.o mailing list
>         
> 

-- 
gentoo-laptop@g.o mailing list


References:
thinkpad T43 boot problem
-- mail
Re: thinkpad T43 boot problem
-- Kamchybek Jusupov
Re: thinkpad T43 boot problem
-- mail
Re: thinkpad T43 boot problem
-- Tedwardo Stine
Navigation:
Lists: gentoo-laptop: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Previous by thread:
Re: thinkpad T43 boot problem
Next by thread:
HD getting hosed upon boot...
Previous by date:
Re: thinkpad T43 boot problem
Next by date:
HD getting hosed upon boot...


Updated Jun 17, 2009

Summary: Archive of the gentoo-laptop mailing list.

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2013 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.