Gentoo Archives: gentoo-performance

From: Joost Roeleveld <joost@××××××××.org>
To: gentoo-performance@l.g.o
Subject: Re: [gentoo-performance] Horrible performance
Date: Thu, 26 Aug 2010 10:08:07
Message-Id: 201008261121.54568.joost@antarean.org
In Reply to: Re: [gentoo-performance] Horrible performance by Alex Schuster
On Thursday 26 August 2010 02:11:44 Alex Schuster wrote:
> I think I just found the problem! I decided to give the open source ATI > drivers a try again, and replaced 'fglrx' by 'radeon' in my xorg.conf. And > all is fast now. Wow. I had already forgotten how fast a desktop should > be. > > I'm not yet sure all is fine. On the first start, kwin crashed and all > windows were on the first desktop, this never happened before. But it's > working on the second login. I have no direct rendering, Xorg.0.log shows > (EE) RADEON(0): [dri] RADEONDRIGetVersion failed (libdri too old). I had > this before with xorg-server-1.7.7, now I'm emerging 1.8.2. Stay tuned. > > Wonko
Ok, looks like your video-driver was using up too much resources. Either with all the desktop-effects or with something else. I can't help further with ATI-issues as I don't use them myself. I do know that I need to change more then just the driver in my xorg.conf when using nvidie-drivers. Am wondering if your crashes occured because of a similar issue. Eg. the "dri" module is only for the ATI-driver and not for the open-source one? -- Joost

Replies

Subject Author
Re: [gentoo-performance] Horrible performance Alex Schuster <wonko@×××××××××.org>