Gentoo Archives: gentoo-ppc-user

From: "Mark M. Hart" <markmhart@×××××.com>
To: gentoo-ppc-user@l.g.o
Subject: RE: [gentoo-ppc-user] ATI configuration?
Date: Thu, 04 May 2006 13:26:59
Message-Id: 03a301c66f7e$4d932850$6501a8c0@mark
In Reply to: Re: [gentoo-ppc-user] ATI configuration? by David Gurvich
I'm new at this, and I don't know about ebuild yet.  Can you give me a hint
about what I should do to get the Xorgautoconfig built?

Thanks!
 
Mark M. Hart
markmhart@×××××.com
 
-----Original Message-----
From: David Gurvich [mailto:david.gurvich@×××××××.net] 
Sent: Thursday, May 04, 2006 4:59 AM
To: gentoo-ppc-user@l.g.o
Subject: Re: [gentoo-ppc-user] ATI configuration?

There is an ebuild Xorgautoconfig specifically for this purpose.  The 
generated xorg.conf needs some slight adjustments but seems to give good 
results.
On Thursday 04 May 2006 7:34 am, Mark M. Hart wrote:
> I have a beige G3 desktop 233mhz with 512M ram that has an ATI chipset on > the motherboard and an ATI chipset in a PCI VGA card (which the monitor is > attached to). When I use xorgconfig I have to use fbdev as the ati choice > will not work on testing. This gives me a 1280x1024 screen which works > well on a 17” monitor, but the colors are all wrong. > > > > When I use Xorg –configure I get a working configuration with the ati > driver, but the screen is (maybe) 640x480 and that’s it. I’ve tried > merging the two files in every combination I can think of, and am not > getting anywhere. > > > > Thanks in advance for your help! > > > > Mark M. Hart
-- Kmail on Gentoo/PPC -- gentoo-ppc-user@g.o mailing list -- No virus found in this incoming message. Checked by AVG Free Edition. Version: 7.1.385 / Virus Database: 268.5.1/328 - Release Date: 5/1/2006 -- No virus found in this outgoing message. Checked by AVG Free Edition. Version: 7.1.385 / Virus Database: 268.5.1/328 - Release Date: 5/1/2006 -- gentoo-ppc-user@g.o mailing list

Replies

Subject Author
Re: [gentoo-ppc-user] ATI configuration? Joseph Jezak <josejx@g.o>