Gentoo Logo
Gentoo Spaceship




Note: Due to technical difficulties, the Archives are currently not up to date. GMANE provides an alternative service for most mailing lists.
c.f. bug 424647
List Archive: gentoo-ppc-user
Navigation:
Lists: gentoo-ppc-user: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Headers:
To: gentoo-ppc-user@g.o
From: Jan Girlich <vollkorn@...>
Subject: Re: 3D-acceleration not working on old iMac
Date: Thu, 26 Jan 2006 22:08:17 +0100
-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

Joseph Jezak wrote:
>> (--) ATI(0): ATI 3D Rage Pro graphics controller detected.
>> (--) ATI(0): Chip type 4750 "GP", version 4, foundry UMC, class 0,
>> revision 0x01.
>> (--) ATI(0): PCI bus interface detected.
>> (--) ATI(0): ATI Mach64 adapter detected.
> 
> You have a Mach64, not a Rage128.

Really? I mean: sure?
I'm puzzled because this is what lspci tells me:

imac ~ # lspci | grep "VGA"
00:12.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc 3D Rage Pro
215GP (rev 5c)

> It's possible to use drm with that
> card, but it's a real pain.

I read that I could use the useflag "insecure-drivers" on a german
howto, if anybody can read it: Chapter 3.2
http://www.gentoo.de/doc/de/dri-howto.xml#doc_chap3

> The patches for it should be merged into
> Modular X, you should probably look into upgrading to modular:
> 
> http://www.gentoo.org/proj/en/desktop/x/x11/modular-x-howto.xml

Because I don't like using ~* I'd like to know if there is a difference
in Mach64-support on Xorg 6.8.2 and 7.0.
And... you know, it takes a while to compile Xorg on this old iMac, so I
don't like to more experiments than necessary. ;)

Thanks so far
Jan
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.2 (GNU/Linux)

iD8DBQFD2TpAvuM9o4Jvd/8RAmYHAJ0Uu3+ahybibhaW9N9qdxR7Ft1QXACcCVrp
7gHKM8EV11OYVw73R8JLOQM=
=C9V2
-----END PGP SIGNATURE-----
-- 
gentoo-ppc-user@g.o mailing list


Replies:
Re: 3D-acceleration not working on old iMac
-- Jan Girlich
References:
3D-acceleration not working on old iMac
-- Jan Girlich
Re: 3D-acceleration not working on old iMac
-- Joseph Jezak
Navigation:
Lists: gentoo-ppc-user: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Previous by thread:
Re: 3D-acceleration not working on old iMac
Next by thread:
Re: 3D-acceleration not working on old iMac
Previous by date:
Re: 3D-acceleration not working on old iMac
Next by date:
Re: 3D-acceleration not working on old iMac


Updated Jun 17, 2009

Summary: Archive of the gentoo-ppc-user mailing list.

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2013 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.