Gentoo Logo
Gentoo Spaceship




Note: Due to technical difficulties, the Archives are currently not up to date. GMANE provides an alternative service for most mailing lists.
c.f. bug 424647
List Archive: gentoo-ppc-user
Navigation:
Lists: gentoo-ppc-user: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Headers:
To: gentoo-ppc-user@g.o
From: Joseph Jezak <josejx@g.o>
Subject: Re: xorg.conf for Mac G4 mini
Date: Mon, 20 Jul 2009 06:15:13 -0400
David Friedlander wrote:
> Hello, Joe and JR:
>
> Thank to both of you for your help; it took me until now to find the
> time to once again find time to
> fiddle with this problem.
>
> The symptom is that the monitor gives a message that there's no signal
> and goes away.  Terminating X
> with some combination :-) of shift keys and the delete key brings back
> a text terminal.  A very lengthy log
> file gets generated, but to the best of my ability I can not find any
> indication of an error in it.
>
> Checked the FAQ, but I'm not clear how to "set the correct framebuffer
> device" -- or what that might mean.
>
> Probably my blindness, if you can direct me I'll be grateful.
>
>
> Here's the output from xac:
> -----------------------------------------
> dfminigentoo ~ # xac --dump
> Machine Name: PowerMac10,1
> Video Cards Found:
>  * ATI Radeon Yb - (0:16:0)
>     Detected as: ATI Radeon Open Driver
>
> Framebuffer Info:
>     Accel ID: 38
>     Name String: ATI Radeon Yb
>     Depth PP: 8
>
> EDID0:
>     ID:  SNY5011
>     SN:  16843009
>     DT:  [31, 2000]
>     EV:  (1, 2)
>     VI:  {'serration_vsync': 0, 'blank_to_black': 0, 'sync_on_green':
> 1, 'composite_sync': 1, 'video_level': 0, 'seperate_sync': 1,
> 'digital': 0}
>     SZ:  (33, 24)
>     GA:  2.2
>     FS:  {'suspend': 1, 'gtf': 1, 'standby': 1, 'prefered_timing': 1,
> 'rgb': 0, 'display_type': 1, 'active_off': 1}
>     CC:  {'red_y': 0.33984375, 'red_x': 0.625, 'blue_y': 0.0703125,
> 'blue_x': 0.1552734375, 'white_y': 0.2978515625, 'white_x':
> 0.283203125, 'green_y': 0.599609375, 'green_x': 0.2802734375}
>     ET:  [[720, 400, 70], [640, 480, 75], [640, 480, 67]]
>     MD:  [['Detailed Timing', {'stereo': 0, 'vborder': 0,
> 'vimage_size': 234, 'hsync_offset': 16, 'horizontal_active': 640,
> 'horizontal_blanking': 160, 'vsync_pulse_width': 2, 'interlaced': 0,
> 'pixel_clock': 54793, 'hborder': 0, 'vertical_blanking': 49,
> 'digital_composite': 3, 'vertical_active': 400, 'vsync_offset': 12,
> 'variant': 2, 'himage_size': 312, 'hsync_pulse_width': 96}], ['Range',
> {'v_max': 65, 'h_min': 30, 'h_max': 60, 'v_min': 50}], ['Name',
> 'SDM-N50PS'], ['Serial', '0140495']]
>     HE:  0
Okay, this looks good. You are using the correct framebuffer driver (the
ATI Radeon driver and not the OpenFirmware FB driver, which won't work
for X) and it appears that your monitor is correctly responding with an
EDID for autodetection. Can you try generating an X config file with xac
and give that a try? If it doesn't work out of the box, try uncommenting
the "UseFBDev" option and try both "true" and "false", sometimes the
correct value is not autodetected by X.

-Joe


Replies:
Re: xorg.conf for Mac G4 mini
-- David Friedlander
References:
xorg.conf for Mac G4 mini
-- David Friedlander
Re: xorg.conf for Mac G4 mini
-- Joseph Jezak
Re: xorg.conf for Mac G4 mini
-- Joseph Jezak
Re: xorg.conf for Mac G4 mini
-- David Friedlander
Navigation:
Lists: gentoo-ppc-user: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Previous by thread:
Re: xorg.conf for Mac G4 mini
Next by thread:
Re: xorg.conf for Mac G4 mini
Previous by date:
Re: xorg.conf for Mac G4 mini
Next by date:
Re: xorg.conf for Mac G4 mini


Updated Oct 31, 2011

Summary: Archive of the gentoo-ppc-user mailing list.

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2013 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.