Gentoo Logo
Gentoo Spaceship




Note: Due to technical difficulties, the Archives are currently not up to date. GMANE provides an alternative service for most mailing lists.
c.f. bug 424647
List Archive: gentoo-sparc
Navigation:
Lists: gentoo-sparc: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Headers:
To: gentoo-sparc@g.o
From: BRM <bm_witness@...>
Subject: Re: Booting the system...
Date: Wed, 26 Mar 2008 14:39:09 -0700 (PDT)
Figured it out. I could have either adjusted the NVRAM setting for the 'disk' or move the Hard drive to the other slot (which is what I did).

Still running into problems with the boot process though - this solves #1.  However, #2 is still a big issue. It doesn't seem to be finding a valid initrd image. Shouldn't genkernel have built a valid one to install?

TIA,

Ben

----- Original Message ----
From: Benjamen R. Meyer <bm_witness@...>
To: gentoo-sparc@g.o
Sent: Monday, March 24, 2008 3:57:19 PM
Subject: [gentoo-sparc] Booting the system...

I got the system installed, and everything seems to be okay with three 
exceptions:

1) I have to run "boot disk1:1" at the PROM prompt to get the system to 
boot. I assume I can set that into the PROM, just like I set the cdrom 
to be what is boot, no? If not, how do I resolve that? FYI - In case it 
matters, I did accidentally delete the #3 partition during the 
partitioning, but recreated it using the 's' command in fdisk.

2) Just before #3 happens, I notice a message from the kernel stating it 
can't find the initrd image located in /boot - generated by genkernel. I 
didn't setup a _separate_ boot partition, but that shouldn't be an issue 
for SILO should it?

3) The system loads the kernel, which runs a little, then switches vid 
modes and blanks - it doesn't return to the screen like the 2007.0 2617 
does when the atyfb is not disabled, it just blanks, and dies per #2. 
Using 'video=atyfb:off' resolves this and reveals the messages. I'd 
really like to be able to not have to use 'atyfb:off' as it really hurts 
the eyes the way it reprints the screen all the time for the littlest 
line movement. Any recommendations? (I could live with it if I 
absolutely had to.)

FYI - after #3 the system completely hangs, and despite the message 
about STOP+A, it doesn't work until I completely cycle the power the 
system - no return to the PROM; the soft-power button _does_ work for this.

TIA,

Ben

-- 
gentoo-sparc@g.o mailing list




-- 
gentoo-sparc@g.o mailing list


Replies:
Re: Booting the system...
-- brant williams
Navigation:
Lists: gentoo-sparc: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Previous by thread:
[Fwd: sparc64 BUG: using smp_processor_id() in preemptible]
Next by thread:
Re: Booting the system...
Previous by date:
[Fwd: sparc64 BUG: using smp_processor_id() in preemptible]
Next by date:
Re: Booting the system...


Updated Jun 17, 2009

Summary: Archive of the gentoo-sparc mailing list.

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2013 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.