Gentoo Logo
Gentoo Spaceship
Note: Due to technical difficulties, the Archives are currently not up to date. GMANE provides an alternative service for most mailing lists.
c.f. bug 424647
List Archive: gentoo-user-hu
Navigation:
Lists: gentoo-user-hu: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Headers:
To: gentoo-user-hu@g.o
From: Aleph <alephlg@...>
Subject: Re: wifi mûködik, de miért? :)
Date: Fri, 2 Mar 2007 19:13:20 +0100
Mint látom legalább 2.6.20-as kerneled van, és a Network részben be van kapcsolva a kernel szintű DHCP konfigurálás is. Kiveszed a kernelből, és utána minden nyugis lesz megint. Én mindig mondtam, hogy nem olyan jó az a Windows, de sose hallgatott rám senki. Nesze nektek, most meg lopjátok a netet is. :-)
<br>U.i.: kipróbáltam etz a kernel vs. DHCP-t DHCP kliens nélkül is: sajna nem műküdik.<br><br>Aleph<br><br><div><span class="gmail_quote"><b class="gmail_sendername">MrATTA</b> &lt;<a href="mailto:mrattaagas@...">mrattaagas@...
</a>&gt; írta, 2007.03.02.:</span><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">Hello kedves lista!<br> <br> A napokban vettem egy usb-s wifi-t, mert van itt egy hotspot a közelben.
<br> Szépen beállítgattam mindent, /etc/conf.d/net.wlan0 /etc/conf.d/wireless stb.<br> /etc/init.d/net.wlan0 start parancsal szépen fel is jött amikor a térerő is úgy akarta.<br> De nem adtam egyik runlevel-hez sem, mert a gyenge térerő miatt nem mindig sikerült elsőre a csatlakozás, gondoltam jobb lesz kézzel.
<br> Aztán vettem egy usb kábelt, és felragasztottam a dongle-t az ablakba, azóta jó a vétel, elsőre csatlakozik.<br> Észrevettem hogy ha csak simán bedugom az usb-be, akkor is magától csatlakozik:<br> -betölt a modul (ez a hotplug miatt ok)
<br> -linkel a hotspothoz (gondolom driver alapértelmezés, a legközelebbi nyitott AP)<br> -aztán elindul a dhcpcd<br> Lehet hülye kérdés, de ez mitől indul? Ezt is a hotplug csinálja, vagy a kernel, vagy szellemek? És ki lehet valahogy kapcsolni?
<br> Ismétlem a net.wlan0 nem futott előtte, &quot;szűz&quot; volt minden.<br> Előszőr tetszett a
 dolog a kicsit win-es feeling ellenére, aztán rájöttem ha holnap a szomszéd vesz egy routert és nem védi le, akkor előbb mindig oda fog csatlakozni, én meg annak nem örülnék, még rosszat gondolna rólam...<br> <br> Kiváncsian várom az ötleteket.
<br> <br> üdv,<br> Ata<br><span class="ad"> <br> <p> 

</p><hr size="1">Don&#39;t be flakey. <a href="http://us.rd.yahoo.com/evt=43909/*http://mobile.yahoo.com/mail" target="_blank" onclick="return top.js.OpenExtLink(window,event,this)">Get Yahoo! Mail for Mobile</a> and <br>
<a href="http://us.rd.yahoo.com/evt=43909/*http://mobile.yahoo.com/mail" target="_blank" onclick="return top.js.OpenExtLink(window,event,this)">always stay connected</a> to friends.<p></p></span></blockquote></div><br>
Replies:
Re: wifi mûködik, de miért? :)
-- MrATTA
References:
wifi m�k, de mi�? :)
-- MrATTA
Navigation:
Lists: gentoo-user-hu: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Previous by thread:
wifi m�k, de mi�? :)
Next by thread:
Re: wifi mûködik, de miért? :)
Previous by date:
Re: Portage kérdés
Next by date:
Re: wifi mûködik, de miért? :)


Updated Jun 17, 2009

Summary: Archive of the gentoo-user-hu mailing list.

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2013 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.