Gentoo Logo
Gentoo Spaceship
Note: Due to technical difficulties, the Archives are currently not up to date. GMANE provides an alternative service for most mailing lists.
c.f. bug 424647
List Archive: gentoo-user-hu
Navigation:
Lists: gentoo-user-hu: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Headers:
To: gentoo-user-hu@g.o
From: Aleph <alephlg@...>
Subject: Re: Csomagok fuggosege
Date: Tue, 19 Jun 2007 21:19:22 +0200
Szia!<br><br>Ha jól vettem észre, akkor az alábbi két esetből egyről lenne szó:<br>&nbsp;- A USE flagekből kikerült egy, mondjuk a perl;<br>&nbsp;- Egy régebben feltelepített csomagot leszednél, az olyan függőségeivel együtt, amire más csomagoknak nincsen szüksége.
<br>Mindkét esetben az emerge --depclean a barátod. Ez felépíti a teljes függőségi fát, mint az emerge -e world, és utánna azt kivonja a rendszeren lévő csomaglistából. A kettő különbsége szagzsargonban &quot;szemét&quot;. Pont az amire neked ugye éppen nem lenne szükséged. Ez akkor is ki tud alakulni, ha folyamatosan ugyanazokra a csomagokra van szükséged, ugyanis a függőségek változnak, de a Portage magától nem szedi le a már nem szükséges csomagokat. A deplean kiadása előtt érdemes kitisztítani a /var/lib/portage/world fájlt az olyan csomagoktól, amelyeket te mint felhasználó nem használsz, ugyanis a szükséges függőségeket ugye a Portage feladata a rendszeren tartani.
<br>Ha egy unszimpatikus csomagot szeretnél törölni, akkor azt egyszerűen töröld le (gondolom nem a GCC vagy a Python az). Ha függősége egy neked fontos csomagnak, akkor az úgyis vissza fog mászni.<br>Az emerge --depclean nagyon hasznos, és megfontolandó tanácsokkal lát el a beindulásának az elején! Persze angolul, de ugye azt már megszoktuk.
<br><br>Aleph<br><br><div><span class="gmail_quote"><b class="gmail_sendername">Bujdosó Ferenc</b> &lt;<a href="mailto:bujdoso@...">bujdoso@...</a>&gt; írta, 2007.06.19.:</span><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
Polonkai Gergely írta:<br>&gt; Hali!<br>&gt;<br>&gt; Most neked vagy az equery d csomagnev parancs kimenete kell, vagy<br>&gt; felreertettem a leveledet :)<br>&gt;<br>&gt; Udv,<br>&gt; POLONKAI Gergely<br>&gt;<br>&gt; Bujdosó Ferenc írta:
<br>&gt; &gt; Szia list!<br>&gt;<br>&gt; &gt; Ha azt szeretném megtudni, hogy 1 valamely telepített csomagot milyen<br>&gt; &gt; telepített csomagok faszánálnak, mert mondjuk le szertném törölni,<br>&gt; &gt; milyen parancsot adja ki?
<br>&gt;<br>&gt; &gt; Ezen agyalok már 1 idelye, és nem jutok dqlQre:)<br>&gt;<br>&gt; &gt; Bujdosó ferenc<br>&gt;<br>Bocs igazad van!:))<br><br>--<br><a href="mailto:gentoo-user-hu@g.o">gentoo-user-hu@g.o</a>
 mailing list<br><br></blockquote></div><br>
Replies:
Re: Csomagok fuggosege
-- George Hron
Re: Csomagok fuggosege
-- Bujdosó Ferenc
References:
Csomagok fuggosege
-- Bujdosó Ferenc
Re: Csomagok fuggosege
-- Polonkai Gergely
Re: Csomagok fuggosege
-- Bujdosó Ferenc
Navigation:
Lists: gentoo-user-hu: < Prev By Thread Next > < Prev By Date Next >
Previous by thread:
Re: Csomagok fuggosege
Next by thread:
Re: Csomagok fuggosege
Previous by date:
Re: Csomagok fuggosege
Next by date:
Re: Csomagok fuggosege


Updated Jun 17, 2009

Summary: Archive of the gentoo-user-hu mailing list.

Donate to support our development efforts.

Copyright 2001-2013 Gentoo Foundation, Inc. Questions, Comments? Contact us.