Gentoo Archives: gentoo-user

From: "Canek Peláez Valdés" <caneko@×××××.com>
To: gentoo-user@l.g.o
Subject: Re: [gentoo-user] sys-boot/plymouth could not work
Date: Wed, 04 Apr 2012 07:05:57
Message-Id: CADPrc82Uk=kNrO3rFXQ8LG+DnKCsZBtm8aC0sj38T03_R9KNmw@mail.gmail.com
In Reply to: Re: [gentoo-user] sys-boot/plymouth could not work by "张春江"
El 04/04/2012 00:03, "张春江" <zhangchunjiangrj@×××.com> escribió:
> > On 2012-04-04 12:06:26,"Canek Peláez Valdés" <caneko@×××××.com> wrote: > >Please add rd.debug to your grub kernel command line: > > > >title Gentoo Linux > >root (hd0,13) > >kernel /boot/kernel-3.2.1-gentoo-r2 root=/dev/sda10 > >video=radeon:1366x768 quiet splash rd.debug > >initrd /boot/initramfs-3.2.1-gentoo-r2.img > > > >Reboot, and immediately do > > > >dmesg > output.txt > > > >Please post the contents of output.txt. We need to know what exactly > >is failing with the initramfs.javascript:void(0) > > The accessories are my dmesg output and my boot log. > > Now it is very strange that I have a /run tmpfs in my machine. > # mount | grep run > tmpfs on /run type tmpfs (rw,nosuid,nodev,relatime,mode=755) > > # grep run /etc/mtab > tmpfs /run tmpfs rw,nosuid,nodev,relatime,mode=755 0 0 > > And now when I shutdown my machine, there is no plymouth error message > while no splash either. While booting, it shows > "plymouthd could not start boot splash: No such file or directory" and no
splash.
> > I don't konw why, I just generated initramfs with dracut once again and
run
> # plymouth --show-splash > just now.
Sorry, I forgot; you also need to remove the "quiet" option from your kernel command line: title Gentoo Linux root (hd0,13) kernel /boot/kernel-3.2.1-gentoo-r2 root=/dev/sda10 video=radeon:1366x768 splash rd.debug initrd /boot/initramfs-3.2.1-gentoo-r2.img The quiet option overrides the rd.debug option. Please reboot and send again the output from dmesg. Regards.

Replies

Subject Author
Re: [gentoo-user] sys-boot/plymouth could not work "张春江" <zhangchunjiangrj@×××.com>