Gentoo Archives: gentoo-accessibility

From: Keith Wessel <keith@××××××.com>
To: gentoo-accessibility@l.g.o
Subject: RE: [gentoo-accessibility] I think gentoo hates me
Date: Mon, 04 Jan 2010 21:55:40
Message-Id: 005201ca8d88$9ff0d670$dfd28350$@com
In Reply to: [gentoo-accessibility] I think gentoo hates me by Derek Roberts
Not sure if this helps, but the boot param to specify a synth that I've
always used includes an underscore, not a period. "gentoo
speakup_synth=ltlk" for example.


-----Original Message-----
From: Derek Roberts [×××××.com] 
Sent: Monday, January 04, 2010 3:46 PM
To: gentoo-accessibility@l.g.o
Subject: [gentoo-accessibility] I think gentoo hates me


I've been trying to get Gentoo installed virtually for a while. I'll
probably install it on the host too, if I can figure out what the heck
is going on. I've downloaded like 4 iso's and haven't been able to get
speech on any of them using
gentoo speakup.synth=soft
For each one, it gives me a command line but no speech, I know I get a
command line because
gives me pink noise. But I give it the control c of death and try
espeak hi
I don't get any speech. Doing
after typing espeak and hitting enter doesn't give me pnk noise, so I
know I'm in espeak, it just doesn't say anything. The iso's I've tried
are the 10.1 dvd (which, after doing a search, I found out didn't have
the modules installed properly), the 2009-11-03 minimal, the 10.0 dvd
(which, acording to this list, has speakup working) and another
minimal, I forget the build date though. My latest is 10.0 and,
determined to get something working, I ran
gentoo speakup.synth=soft nox dosshd passwd=stuff
and accessed my vm that way. Again, I ran speaker-test and got pink
noise from my vm, and a lot of errors from my console (I forget what
they were but figure they're just because I was running the test from
a remote machine), then tried running
espeak hi
I got no console output and absolutely nothing from my vm. Next I tried
modprobe speakup
modprobe speakup_soft
Both of those gave me an error (I forget what it was, but somethign to
do with the module format). But, I was determined to do something with
it, speakup working or not, so I went through part of an install. I
found that the stage3 tarball and snapshots were not included (this is
the 10.0 live dvd, btw) so downloaded them and kept going. I got to
the part where you generate a kernel  and not wanting to to try it
right then, I ran the genkernel script, but when that finished I found
none of my commands were showing up in the terminal window, and I
didn't get any output, just the livecd prompt. Anyone have any ideas?
This is getting rather frustrating, and I probably wouldn't have that
problem with the console if speakup would just work... Sorry if this
comes across as insulting or anything, I'm just a bit frustrated right



Subject Author
Re: [gentoo-accessibility] I think gentoo hates me Derek Roberts <×××××.com>