Gentoo Archives: gentoo-alt

From: Fabian Groffen <grobian@g.o>
To: Michael Fothergill <michael.fothergill@×××××.com>
Cc: gentoo-alt@l.g.o
Subject: Re: [gentoo-alt] problem installing gentoo prefix on debian buster
Date: Tue, 04 Jun 2019 10:01:10
Message-Id: 20190604100102.GB182@gentoo.org
In Reply to: [gentoo-alt] problem installing gentoo prefix on debian buster by Michael Fothergill
1 Hi,
2
3 Can you confirm you don't have xz tool available on your system?
4
5 Thanks,
6 Fabian
7
8 On 04-06-2019 10:47:15 +0100, Michael Fothergill wrote:
9 > Dear All,
10 >
11 > I tried to install gentoo prefix an amd64 box running debian buster.
12 >
13 > I am using gcc 8.
14 >
15 > It failed as follows:
16 >
17 > > wctype.h-t && \
18 > mv wctype.h-t wctype.h
19 > make all-am
20 > make[3]: Entering directory '/home/mikef/gentoo/var/tmp/m4-1.4.15/m4-1.4.15/lib'
21 > gcc -I. -g -O2 -MT gl_avltree_oset.o -MD -MP -MF
22 > .deps/gl_avltree_oset.Tpo -c -o gl_avltree_oset.o gl_avltree_oset.c
23 > gcc -I. -g -O2 -MT c-ctype.o -MD -MP -MF .deps/c-ctype.Tpo -c -o
24 > c-ctype.o c-ctype.c
25 > gcc -I. -g -O2 -MT c-stack.o -MD -MP -MF .deps/c-stack.Tpo -c -o
26 > c-stack.o c-stack.c
27 > mv -f .deps/c-ctype.Tpo .deps/c-ctype.Po
28 > mv -f .deps/c-stack.Tpo .deps/c-stack.Po
29 > gcc -I. -g -O2 -MT clean-temp.o -MD -MP -MF .deps/clean-temp.Tpo
30 > -c -o clean-temp.o clean-temp.c
31 > gcc -I. -g -O2 -MT execute.o -MD -MP -MF .deps/execute.Tpo -c -o
32 > execute.o execute.c
33 > In file included from clean-temp.h:22,
34 > from clean-temp.c:23:
35 > ./stdio.h:456:1: error: 'gets' undeclared here (not in a function);
36 > did you mean 'fgets'?
37 > _GL_WARN_ON_USE (gets, "gets is a security hole - use fgets instead");
38 > ^~~~~~~~~~~~~~~
39 > make[3]: *** [Makefile:1279: clean-temp.o] Error 1
40 > make[3]: *** Waiting for unfinished jobs....
41 > mv -f .deps/execute.Tpo .deps/execute.Po
42 > mv -f .deps/gl_avltree_oset.Tpo .deps/gl_avltree_oset.Po
43 > make[3]: Leaving directory '/home/mikef/gentoo/var/tmp/m4-1.4.15/m4-1.4.15/lib'
44 > make[2]: *** [Makefile:1083: all] Error 2
45 > make[2]: Leaving directory '/home/mikef/gentoo/var/tmp/m4-1.4.15/m4-1.4.15/lib'
46 > make[1]: *** [Makefile:1023: all-recursive] Error 1
47 > make[1]: Leaving directory '/home/mikef/gentoo/var/tmp/m4-1.4.15/m4-1.4.15'
48 > make: *** [Makefile:976: all] Error 2
49 >
50 > I tried running
51 > bootstrap_stage1_log
52 > but that failed :( I have no clue, really. Please find friendly folks
53 > in #gentoo-prefix on irc.gentoo.org, gentoo-alt@l.g.o mailing list,
54 > or file a bug at bugs.gentoo.org under Gentoo/Alt, Prefix Support.
55 > Sorry that I have failed you master. I shall now return to my humble cave.
56 > You can find a log of what happened in /home/mikef/gentoo/stage1.log
57 > mikef@fart:~$
58 >
59 > I filed a bug report on gentoo bugzilla Bug 687286 and posted the problem here:
60 >
61 > https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-1097582.html
62 >
63 > Comments appreciated
64 >
65 > Regards
66 >
67 > Michael Fothergill
68 >
69
70 --
71 Fabian Groffen
72 Gentoo on a different level

Attachments

File name MIME type
signature.asc application/pgp-signature

Replies

Subject Author
Re: [gentoo-alt] problem installing gentoo prefix on debian buster Michael Fothergill <michael.fothergill@×××××.com>
Re: [gentoo-alt] problem installing gentoo prefix on debian buster Michael Fothergill <michael.fothergill@×××××.com>