Gentoo Archives: gentoo-alt

From: "aytaç kanacı" <aytac.kanaci@×××××.com>
To: Zac Medico <zmedico@g.o>
Cc: gentoo-alt@l.g.o
Subject: Re: [gentoo-alt] Emerging subversion - Failed to emerge dev-libs/apr-1.4.6
Date: Sat, 09 Jun 2012 12:16:47
Message-Id: CAN6nRCATiJmO_daS+RaKmU2EbwwKXzyTQfvp4bmUqEYJ-vt-hA@mail.gmail.com
In Reply to: Re: [gentoo-alt] Emerging subversion - Failed to emerge dev-libs/apr-1.4.6 by Zac Medico
I had some free time so I did the bootstraping process again.
I got stuck at the step of emerging everything again, (emerge -e system)

When emerging libtool I'm getting the following error:

configure: creating ./config.status
config.status: creating Makefile
config.status: creating config.h
config.status: executing tests/atconfig commands
config.status: executing depfiles commands
config.status: executing libtool commands
>>> Source configured. >>> Compiling source in
/Users/aytac/gentoo/var/tmp/portage/sys-devel/libtool-2.4.2/work/libtool-2.4.2 ... make make: *** No rule to make target `libltdl/m4/ltversion.in', needed by `libltdl/m4/ltversion.m4'. Stop. emake failed * ERROR: sys-devel/libtool-2.4.2 failed (compile phase): * emake failed * * Call stack: * ebuild.sh, line 85: Called call-ebuildshell 'src_compile' * environment, line 521: Called src_compile * environment, line 2604: Called _eapi2_src_compile * phase-helpers.sh, line 573: Called die * The specific snippet of code: * emake || die "emake failed" * * If you need support, post the output of 'emerge --info =sys-devel/libtool-2.4.2', * the complete build log and the output of 'emerge -pqv =sys-devel/libtool-2.4.2'. * The complete build log is located at '/Users/aytac/gentoo/var/tmp/portage/sys-devel/libtool-2.4.2/temp/build.log'. * The ebuild environment file is located at '/Users/aytac/gentoo/var/tmp/portage/sys-devel/libtool-2.4.2/temp/environment'. * Working directory: '/Users/aytac/gentoo/var/tmp/portage/sys-devel/libtool-2.4.2/work/libtool-2.4.2' * S: '/Users/aytac/gentoo/var/tmp/portage/sys-devel/libtool-2.4.2/work/libtool-2.4.2' -aytaç On Thu, Jun 7, 2012 at 7:07 PM, Zac Medico <zmedico@g.o> wrote:
> On 06/07/2012 08:52 AM, aytaç kanacı wrote: > > Here is the build log: > > > >>>> Emerging (1 of 1) sys-libs/zlib-1.2.7 > > * zlib-1.2.7.tar.gz RMD160 SHA1 SHA256 size ;-) ... > > > > > > [ ok ] > >>>> Unpacking source... > >>>> Unpacking zlib-1.2.7.tar.gz to > > /Users/aytac/gentoo/var/tmp/portage/sys-libs/zlib-1.2.7/work > > * Applying zlib-1.2.7-aix-soname.patch ... > > > > > > [ ok ] > > sed: -e expression #1, char 34: unterminated `s' command > > * ERROR: sys-libs/zlib-1.2.7 failed (unpack phase): > > * (no error message) > > * > > * Call stack: > > * ebuild.sh, line 85: Called call-ebuildshell 'src_unpack' > > * environment, line 505: Called src_unpack > > * environment, line 2652: Called die > > * The specific snippet of code: > > * sed -i -e 's:AR="/usr/bin/libtool":AR=libtool' configure || die > > * > > * If you need support, post the output of 'emerge --info > > =sys-libs/zlib-1.2.7', > > * the complete build log and the output of 'emerge -pqv > > =sys-libs/zlib-1.2.7'. > > * The complete build log is located at > > '/Users/aytac/gentoo/var/tmp/portage/sys-libs/zlib-1.2.7/temp/build.log'. > > * The ebuild environment file is located at > > > '/Users/aytac/gentoo/var/tmp/portage/sys-libs/zlib-1.2.7/temp/environment'. > > * Working directory: > > '/Users/aytac/gentoo/var/tmp/portage/sys-libs/zlib-1.2.7/work/zlib-1.2.7' > > * S: > > '/Users/aytac/gentoo/var/tmp/portage/sys-libs/zlib-1.2.7/work/zlib-1.2.7' > > > >>>> Failed to emerge sys-libs/zlib-1.2.7, Log file: > > > >>>> > > '/Users/aytac/gentoo/var/tmp/portage/sys-libs/zlib-1.2.7/temp/build.log' > > > > * Messages for package sys-libs/zlib-1.2.7: > > > > * ERROR: sys-libs/zlib-1.2.7 failed (unpack phase): > > * (no error message) > > * > > * Call stack: > > * ebuild.sh, line 85: Called call-ebuildshell 'src_unpack' > > * environment, line 505: Called src_unpack > > * environment, line 2652: Called die > > * The specific snippet of code: > > * sed -i -e 's:AR="/usr/bin/libtool":AR=libtool' configure || die > > * > > * If you need support, post the output of 'emerge --info > > =sys-libs/zlib-1.2.7', > > * the complete build log and the output of 'emerge -pqv > > =sys-libs/zlib-1.2.7'. > > * The complete build log is located at > > '/Users/aytac/gentoo/var/tmp/portage/sys-libs/zlib-1.2.7/temp/build.log'. > > * The ebuild environment file is located at > > > '/Users/aytac/gentoo/var/tmp/portage/sys-libs/zlib-1.2.7/temp/environment'. > > * Working directory: > > '/Users/aytac/gentoo/var/tmp/portage/sys-libs/zlib-1.2.7/work/zlib-1.2.7' > > * S: > > '/Users/aytac/gentoo/var/tmp/portage/sys-libs/zlib-1.2.7/work/zlib-1.2.7' > > > > -- > > aytaç > > The zlib-1.2.7 ebuild seems to be at fault. According to the log, it > should already be fixed if you run `emerge --sync`: > > > http://overlays.gentoo.org/proj/alt/log/trunk/prefix-overlay/sys-libs/zlib/zlib-1.2.7.ebuild > > -- > Thanks, > Zac >