Gentoo Archives: gentoo-laptop

From: Andrew Horowitz <baal.killer@×××××.com>
To: gentoo-laptop@l.g.o, Renan Mathias Fernandes <renanfernandes@×××××.com>
Subject: Re: [gentoo-laptop] Alps touchpad problem
Date: Fri, 15 Oct 2004 04:19:03
Message-Id: c732d8004101421193f8019f8@mail.gmail.com
In Reply to: Re: [gentoo-laptop] Alps touchpad problem by Renan Mathias Fernandes
Renan
you might want to try changing these options.
  Option	"MinSpeed"		"0.2"
  Option	"MaxSpeed"		"0.5"
  Option	"AccelFactor"		"0.01"
because they are the ones that deal with speed sorry i cant help you
with values for them


On Fri, 15 Oct 2004 01:06:24 -0300, Renan Mathias Fernandes
<renanfernandes@×××××.com> wrote:
> Andrew > > Thanks a lot for your help. I tried to use the config from README.alps > and your config file but doesn't seems to increase the speed. > Very strange.. > > > > On Thu, 14 Oct 2004 23:45:12 -0400, n0ne <baal.killer@×××××.com> wrote: > > Matias: > > form what you sullplyed in your reply i am guessing that you are > > talking about tapping to do a click. i am also assuming that the > > 'before' is in windows. > > the GRX 560 is not on the compatibility list but that only means that > > it hasent been tested and reported. > > some info that i need so help can be given > > are you shore it is a ALPS and not a Synaptics > > and is before windows or linux > > > > On Fri, 15 Oct 2004 00:05:59 -0300, Matias Pablo Brutti > > > > > > <matiasbrutti@××××××××××.ar> wrote: > > > I have a Sony GRX 560 laptop and My touchpad does not work like it used > > > to now I cannot click on the path itself I have to use the buttons .. I > > > have to use this kind of settings ?? on my xorg so it will work ??? do I > > > have to install some kinf of module in the kernel or some apps ? > > > > > > thanks a lot ! > > > > > > > > > > > > > > > Andrew Horowitz wrote: > > > > > > >looks like you used what is in INSTALL but for alps you want what is > > > >in README.alps > > > >from the README.alps > > > > > > > >Section "InputDevice" > > > > Driver "synaptics" > > > > Identifier "Mouse[1]" > > > > Option "Device" "/dev/psaux" > > > > Option "Protocol" "auto-dev" > > > > Option "LeftEdge" "120" > > > > Option "RightEdge" "830" > > > > Option "TopEdge" "120" > > > > Option "BottomEdge" "650" > > > > Option "FingerLow" "14" > > > > Option "FingerHigh" "15" > > > > Option "MaxTapTime" "180" > > > > Option "MaxTapMove" "110" > > > > Option "EmulateMidButtonTime" "75" > > > > Option "VertScrollDelta" "20" > > > > Option "HorizScrollDelta" "20" > > > > Option "MinSpeed" "0.2" > > > > Option "MaxSpeed" "0.5" > > > > Option "AccelFactor" "0.01" > > > > Option "EdgeMotionMinSpeed" "15" > > > > Option "EdgeMotionMaxSpeed" "15" > > > > Option "UpDownScrolling" "1" > > > > Option "CircularScrolling" "1" > > > > Option "CircScrollDelta" "0.1" > > > > Option "CircScrollTrigger" "2" > > > >EndSection > > > > > > > > > > > >form my xorg.config > > > >but i think the latest version of the driver i have is 0.13.3 > > > >but they seam to work well for me > > > > > > > >Section "InputDevice" > > > > > > > ># Identifier and driver > > > > > > > > > > > >Driver "synaptics" > > > > Identifier "Mouse1" > > > > Option "Device" "/dev/input/event1" > > > > Option "Protocol" "event" > > > > Option "LeftEdge" "60" > > > > Option "RightEdge" "830" > > > > Option "TopEdge" "70" > > > > Option "BottomEdge" "650" > > > > Option "FingerLow" "25" > > > > Option "FingerHigh" "30" > > > > Option "MaxTapTime" "180" > > > > Option "MaxTapMove" "110" > > > > Option "EmulateMidButtonTime" "75" > > > > Option "VertScrollDelta" "50" > > > > Option "HorizScrollDelta" "50" > > > > Option "MinSpeed" "0.2" > > > > Option "MaxSpeed" "0.5" > > > > Option "AccelFactor" "0.01" > > > > Option "EdgeMotionSpeed" "40" > > > > Option "UpDownScrolling" "1" > > > > Option "TouchpadOff" "0" > > > > Option "SHMconfig" "1" > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >On Thu, 14 Oct 2004 23:37:14 -0300, Renan Mathias Fernandes > > > ><renanfernandes@×××××.com> wrote: > > > > > > > > > > > >>Hi all > > > >> > > > >>After a lot of research and questions I found how to make my alps > > > >>touchpad work under kernel 2.6 > > > >>Now the problem is the slow > > > >> > > > >>Its is working good, but very slow. someone has any idea on how to > > > >>increase this speed ? > > > >> > > > >>My xorg.conf: > > > >>Quote: > > > >> > > > >>Section "InputDevice" > > > >>Identifier "Mouse0" > > > >>Driver "synaptics" > > > >>Option "Protocol" "auto-dev" > > > >>Option "Device" "/dev/input/mouse0" > > > >>Option "LeftEdge" "1700" > > > >>Option "RightEdge" "5300" > > > >>Option "TopEdge" "1700" > > > >>Option "BottomEdge" "4200" > > > >>Option "FingerLow" "10" > > > >>Option "FingerHigh" "30" > > > >>Option "MaxTapTime" "180" > > > >>Option "MaxTapMove" "220" > > > >>Option "MaxSpeed" "0.12" > > > >>Option "AccelFactor" "0.0010" > > > >>Option "VertScrollDelta" "255" > > > >>Option "HorizScrollDelta" "0" > > > >>Option "RTCornerButton" "0" > > > >>Option "RBCornerButton" "0" > > > >>Option "LTCornerButton" "0" > > > >>Option "LBCornerButton" "0" > > > >>Option "SHMConfig" "on" > > > >>Option "ZAxisMapping" "4 5" > > > >>Option "Emulate3Buttons" "yes" > > > >>EndSection > > > >> > > > >>Thanks > > > >> > > > >>Renan > > > >> > > > >>-- > > > >>gentoo-laptop@g.o mailing list > > > >> > > > >> > > > >> > > > >> > > > > > > > >-- > > > >gentoo-laptop@g.o mailing list > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > -- > > > gentoo-laptop@g.o mailing list > > > > > > > > > > > > > > -- > > > > gentoo-laptop@g.o mailing list > > > > > > -- > gentoo-laptop@g.o mailing list > >
-- gentoo-laptop@g.o mailing list