Gentoo Archives: gentoo-user

From: Neil Bothwick <neil@××××.net>
To: gentoo-user@l.g.o
Subject: Re: [gentoo-user] Ssh problem : solved but weird
Date: Tue, 12 Mar 2019 15:13:00
Message-Id: 11424E4F-478A-4BD1-AEAB-C0AD1513A59E@stfw.net
In Reply to: Re: [gentoo-user] Ssh problem : solved but weird by Philip Webb
On 12 March 2019 15:10:24 GMT, Philip Webb <purslow@××××××××.net> wrote:
>190312 Philip Webb wrote: >> Progress, but still a puzzle. I commented the lines in /etc/... >> & when I use the IP, not the URL, the connection goes thro' ; >> when I use the URL, it still doesn't. Here's the output : > ... skip ... >> So why does IP vs URL make a difference ?? > >Thanks to Nuno Silva : it seems to use only the URL or IP, >depending on which you specify in the config file. >When I copy the 2 lines, but substitute the URL for the IP, >the command also goes thro' properly. > >This is weird : I would expect Ssh to copy all the info in the file, >then use whatever applies once it's made contact. >What it seems to do is look for an exact match from the command line >& if it doesn't find it, it then ignores the rest. >There doesn't seem to be an explicit account of this in the man file. > >So the real-life problem has been solved, but the man file needs >correcting.
Give both the address and URL on the Host line. -- Sent from my Android device with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Replies

Subject Author
Re: [gentoo-user] Ssh problem : solved but weird Mick <michaelkintzios@×××××.com>