Gentoo Archives: gentoo-user

From: "张春江" <zhangchunjiangrj@×××.com>
To: gentoo-user@l.g.o
Subject: Re: [gentoo-user] sys-boot/plymouth could not work
Date: Wed, 04 Apr 2012 05:04:49
In Reply to: Re: [gentoo-user] sys-boot/plymouth could not work by "Canek Peláez Valdés"
On 2012-04-04 12:06:26,"Canek Peláez Valdés" <caneko@×××××.com> wrote:
>Please add rd.debug to your grub kernel command line: > >title Gentoo Linux >root (hd0,13) >kernel /boot/kernel-3.2.1-gentoo-r2 root=/dev/sda10 >video=radeon:1366x768 quiet splash rd.debug >initrd /boot/initramfs-3.2.1-gentoo-r2.img > >Reboot, and immediately do > >dmesg > output.txt > >Please post the contents of output.txt. We need to know what exactly >is failing with the initramfs.javascript:void(0)
The accessories are my dmesg output and my boot log. Now it is very strange that I have a /run tmpfs in my machine. # mount | grep run tmpfs on /run type tmpfs (rw,nosuid,nodev,relatime,mode=755) # grep run /etc/mtab  tmpfs /run tmpfs rw,nosuid,nodev,relatime,mode=755 0 0 And now when I shutdown my machine, there is no plymouth error message while no splash either. While booting, it shows "plymouthd could not start boot splash: No such file or directory" and no splash. I don't konw why, I just generated initramfs with dracut once again and run # plymouth --show-splash just now.


File name MIME type
boot.log.txt text/plain
dmesg.txt text/plain


Subject Author
Re: [gentoo-user] sys-boot/plymouth could not work "Canek Peláez Valdés" <caneko@×××××.com>