Gentoo Archives: gentoo-user

From: "Christoph Böhmwalder" <christoph@×××××××××××.at>
To: gentoo-user@l.g.o
Subject: [gentoo-user] Nvidia proprietary driver broken
Date: Wed, 10 Oct 2018 20:06:17
Message-Id: 20181010200601.icxa5535xbcas6b3@christoph-lap
Hi,

Since the last kernel update (?), my Nvidia driver refuses to load:

[   74.675437] udevd[3315]: worker [3376] /module/nvidia is taking a long time
[   74.675445] udevd[3315]: worker [3377] /devices/pci0000:00/0000:00:03.0/0000:03:00.0 is taking a long time
[  193.411394] udevd[3376]: timeout 'nvidia-udev.sh add'
[  193.411409] udevd[3376]: slow: 'nvidia-udev.sh add' [3544]
[  194.412484] udevd[3376]: timeout: killing 'nvidia-udev.sh add' [3544]
[  194.412504] udevd[3376]: slow: 'nvidia-udev.sh add' [3544]
[  194.412668] udevd[3376]: 'nvidia-udev.sh add' [3544] terminated by signal 9 (Killed)
[  197.415861] udevd[3315]: worker [3377] /devices/pci0000:00/0000:00:03.0/0000:03:00.0 timeout; kill it
[  197.415875] udevd[3315]: seq 2089 '/devices/pci0000:00/0000:00:03.0/0000:03:00.0' killed
[  616.150724] udevd[3315]: specified group 'render' unknown

I haven't done a kernel update in a while, and I'm pretty sure I was
running 4.17.3 before. After updating to 4.18.11 things started to
break.

I've also tried a more recent kernel (4.18.13) and a much older LTS
kernel (4.14.75), of course recompiling the module every time.

I'm using the default genkernel config minus Nouveau, so this is my
procedure:

# genkernel --menuconfig all
(disable nouveau)
# grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
# emerge -av @module-rebuild
# reboot

Any ideas on what could be wrong?

Thanks!

--
Christoph

Replies

Subject Author
Re: [gentoo-user] Nvidia proprietary driver broken Alexander Kapshuk <alexander.kapshuk@×××××.com>