Gentoo Archives: gentoo-user

From: tuxic@××××××.de
To: Gentoo <gentoo-user@l.g.o>
Subject: [gentoo-user] gexiv2-0.10.9 failed to compile
Date: Wed, 02 Jan 2019 03:20:00
Message-Id: 20190102031947.3awepte5thutt5fo@solfire
Hi,

while updateing I got this problem:


>>> Emerging (5 of 5) media-libs/gexiv2-0.10.9::gentoo >>> Failed to emerge media-libs/gexiv2-0.10.9, Log file: >>> '/var/tmp/portage/media-libs/gexiv2-0.10.9/temp/build.log' >>> Jobs: 4 of 5 complete, 1 failed Load avg: 4.57, 2.77, 1.26
* Package: media-libs/gexiv2-0.10.9 * Repository: gentoo * Maintainer: graphics@g.o * USE: abi_x86_64 amd64 elibc_glibc kernel_linux python_targets_python2_7 python_targets_python3_6 userland_GNU * FEATURES: preserve-libs sandbox userpriv usersandbox
>>> Unpacking source... >>> Unpacking gexiv2-0.10.9.tar.xz to /var/tmp/portage/media-libs/gexiv2-0.10.9/work >>> Source unpacked in /var/tmp/portage/media-libs/gexiv2-0.10.9/work >>> Preparing source in /var/tmp/portage/media-libs/gexiv2-0.10.9/work/gexiv2-0.10.9 ...
* Applying gexiv2-0.10.9-exiv2-0.27.patch ... [ ok ] * Running eautoreconf in '/var/tmp/portage/media-libs/gexiv2-0.10.9/work/gexiv2-0.10.9' ... * Skipping 'gtkdocize --copy' due gtkdocize not installed * Running libtoolize --install --copy --force --automake ... [ ok ] * Running aclocal -I m4 ... [ ok ] * Running autoconf --force ... [ ok ] * Running automake --add-missing --copy --foreign --force-missing ... [ !! ] * Failed Running automake ! * * Include in your bugreport the contents of: * * /var/tmp/portage/media-libs/gexiv2-0.10.9/temp/automake.out * ERROR: media-libs/gexiv2-0.10.9::gentoo failed (prepare phase): * Failed Running automake ! * * Call stack: * ebuild.sh, line 124: Called src_prepare * environment, line 2777: Called eautoreconf * environment, line 1108: Called eautomake * environment, line 1062: Called autotools_run_tool 'automake' '--add-missing' '--copy' '--foreign' '--force-missing' * environment, line 832: Called die * The specific snippet of code: * die "Failed Running $1 !"; * * If you need support, post the output of `emerge --info '=media-libs/gexiv2-0.10.9::gentoo'`, * the complete build log and the output of `emerge -pqv '=media-libs/gexiv2-0.10.9::gentoo'`. * The complete build log is located at '/var/tmp/portage/media-libs/gexiv2-0.10.9/temp/build.log'. * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/media-libs/gexiv2-0.10.9/temp/environment'. * Working directory: '/var/tmp/portage/media-libs/gexiv2-0.10.9/work/gexiv2-0.10.9' * S: '/var/tmp/portage/media-libs/gexiv2-0.10.9/work/gexiv2-0.10.9' * * The following package has failed to build, install, or execute postinst: * * (media-libs/gexiv2-0.10.9:0/0::gentoo, ebuild scheduled for merge), Log file: * '/var/tmp/portage/media-libs/gexiv2-0.10.9/temp/build.log' * * Regenerating GNU info directory index... * Processed 134 info files. via startpage.com I did not find anything which relates to gexiv2. Is there a way known how to fix it? Cheers! Meino

Replies

Subject Author
[gentoo-user] Re: gexiv2-0.10.9 failed to compile Nikos Chantziaras <realnc@×××××.com>