Gentoo Archives: gentoo-user

From: Ian Zimmerman <itz@×××××××.net>
To: gentoo-user@l.g.o
Subject: [gentoo-user] gkrellm sensors vanish
Date: Wed, 10 May 2017 22:54:18
Message-Id: 20170510223805.2207.161A94A6@matica.foolinux.mooo.com
Since about 2 weekly updates ago (which seems to neatly translate to a
newly stable 2.3.10-r1 version of gkrellm) sometimes it starts without
any of the hardware monitoring sensors displayed.  Not always; but since
gkrellm despite of all its other virtues is the misguided sort of
program that confuse configuration and state, and save the state when
exiting, this means once it happens I have to manually configure all the
sensors again, with the GUI because I don't know another way.  ARGH!

_All_ the hw monitoring sensors disappear: temps, fans, and voltages,
provided by at least two different hardware interfaces.  This makes me
doubt that the cause is some change in the kernel or udev or anything on
that level - it looks more like a bug in gkrellm itself.

(For complete clarity: I use the direct way to read sensor values, not
via mbmon or lm-sensors.)

Has anyone else seen this?  There was a thread discussing gkrellm not so
long ago, so I know there are other users around.

-- 
Please *no* private Cc: on mailing lists and newsgroups
Personal signed mail: please _encrypt_ and sign
Don't clear-text sign:
http://primate.net/~itz/blog/the-problem-with-gpg-signatures.html

Replies

Subject Author
Re: [gentoo-user] gkrellm sensors vanish Peter Humphrey <peter@××××××××××××.uk>