Gentoo Archives: gentoo-amd64

From: Zac Medico <zmedico@×××××.com>
To: gentoo-amd64@l.g.o
Subject: Re: [gentoo-amd64] emerge + libraries
Date: Wed, 06 Jul 2005 05:20:44
Message-Id: 42CB69BB.60807@gmail.com
In Reply to: [gentoo-amd64] emerge + libraries by Tres Melton
Tres Melton wrote:
> Yesterday I had a situation that required me to run revdep-rebuild, and > after a number of runs + some manual emerges I got: > > thor:/home/tres # rm /root/.revdep-rebuild*.?_* ; revdep-rebuild > rm: cannot remove `/root/.revdep-rebuild*.?_*': No such file or > directory > > Checking reverse dependencies... > Packages containing binaries and libraries broken by any package update, > will be recompiled. > > Collecting system binaries and libraries... done. > (/root/.revdep-rebuild.1_files) > > Collecting complete LD_LIBRARY_PATH... done. > (/root/.revdep-rebuild.2_ldpath) > > Checking dynamic linking consistency... > broken /usr/kde/3.3/lib/kde3/kio_http.so (requires libcom_err.so.3) > broken /usr/kde/3.3/lib/kde3/noatunblurscope.so (requires > libdirectfb-0.9.so.21 libfusion-0.9.so.21 libdirect-0.9.so.21) > done. > (/root/.revdep-rebuild.3_rebuild) > > Assigning files to ebuilds... done. > (/root/.revdep-rebuild.4_ebuilds) > > Evaluating package order... done. > (/root/.revdep-rebuild.5_order) > > Dynamic linking on your system is consistent... All done. > thor:/home/tres # > > The original problem happened when Evolution couldn't find > libcom_err.so.3 because it got nuked somewhere. I emerged the package > that provides it (sys-libs/com_err) and then ran revdep-rebuild + a > couple of manual emerges (ehtereal + DirectFB) and a re-run of > revdep-rebuild and I got the exact same thing as listed above. > revdep-rebuild is noticing two things with broken linking but doing > nothing to rectify the situation. I re-emerged kdelibs and then re-ran > revdep-rebuild but got the same messages. > > Any ideas on what to try now? > > version line from revdep-rebuild: > # $Header: /var/cvsroot/gentoolkit/src/revdep-rebuild/revdep-rebuild,v > 1.3 2004/01/07 12:21:21 karltk Exp $ > > > Thanks,
Try the latest revdep-rebuild from ~amd64 gentoolkit-0.2.1_pre4. Many others have experienced this problem: http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-348311-highlight-.html Zac -- gentoo-amd64@g.o mailing list

Replies

Subject Author
Re: [gentoo-amd64] emerge + libraries Tres Melton <tres@××××××××××.com>